Jak usunąć konto na Vinted? – poradnik krok po kroku

Jak usunąć konto na Vinted



Vinted to aplikacja, za pośrednictwem której możesz sprzedać zbędne przedmioty takie jak m.in. ubrania.

Jeżeli Twoje konto na Vinted jest już zbędne, możesz usunąć je w prosty sposób.

Pamiętaj jednak, że usunięcie konta możliwe jest dopiero w momencie zakończenia wszystkich transakcji!

Jak usunąć konto na Vinted?


Jak usunąć konto na Vinted na komputerze?

Aby usunąć konto Vinted na komputerze za pomocą przeglądarki internetowej należy postępować według następujących kroków:

  1. Otwórz Vinted w przeglądarce i zaloguj się na swoje konto.
  2. Kliknij w swoje zdjęcie profilowe ulokowane w prawym górnym rogu ekranu.
  3. Wybierz opcję “Ustawienia”.
  4. Następnie kliknij w “Ustawienia konta”.
  5. Wybierz opcję “Usuń konto”, która znajduje się w dolnej części ekranu.
  6. Potwierdź chęć usunięcia konta.

Jak usunąć konto na Vinted na telefonie?

Aby usunąć konto Vinted na telefonie poprzez aplikację mobilną Vinted należy postępować według następujących kroków:

  1. Otwórz aplikację Vinted i zaloguj się na swoje konto.
  2. Kliknij w swoje zdjęcie profilowe ulokowane w prawym górnym rogu ekranu.
  3. Wybierz opcję “Ustawienia”.
  4. Następnie kliknij w “Ustawienia konta”.
  5. Wybierz opcję “Usuń konto”, która znajduje się w dolnej części ekranu.
  6. Potwierdź chęć usunięcia konta.

Niezależnie od tego czy usuwasz konto za pośrednictwem komputera czy telefonu musisz pamiętać o kilku istotnych rzeczach.

Po ukończeniu operacji usuwania Twoje konto zostanie dezaktywowane.

Oznacza to, że konto oraz przypisane do niego dane pozostaną w bazie danych Vinted.

Dezaktywowane konto możesz przywrócić w ciągu trzech miesięcy.

Usuwanie konta na Vinted – podsumowanie

Poradnik prezentuje sposób usuwania konta na Vinted za pośrednictwem przeglądarki internetowej jak i aplikacji na telefon.

Usunięcie konta na Vinted jest jednak możliwe dopiero wtedy, gdy wszystkie Twoje zamówienia zostaną zamknięte.

Proces usunięcia konta na Vinted umożliwia jego dezaktywację.

To oznacza, że Twoje konto zostanie zamknięte i ukryte dla innych użytkowników serwisu.

Dane pozostaną jednak zapisane i będą przechowywane przez Vinted przez pewien czas.

Dezaktywowane konto możesz przywrócić w ciągu trzech miesięcy od jego zawieszenia.



Przewiń do góry