Jak usunąć swoje konto na twitterze ?

Jak usunąć swoje konto na twitterze

Nie chcesz już korzystać z twittera ? Może chcesz się odciąć od tego na jakiś czas? Ten poradnik pokaże ci jak to zrobić w kilku krokach i nie tylko.



Jak usunąć swoje konto?

  1. Aby usunąć swoje konto po zalogowaniu wejdź na swój profil.
  2. Kliknij w zakładkę ustawienia i prywatność/settings and privacy zależnie od języka, którego używasz.
  3. W zakładce Twoje konto/Your account naciśnij przycisk Dezaktywuj swoje konto/Deactivate your account.
  4. Kliknij przycisk Dezaktywuj/Deactivate na dole strony
  5. Na koniec wpisz swoje hasło w wyznaczonym polu.
  6. Voila! Twoje konto zostało zdezaktywowane na okres 30 dni. W tym czasie możesz powrócić do swojego profilu w dowolnym momencie, lecz po upływie tego czasu konto zniknie permanentnie bez możliwości jego odzyskania.

Jak usunąć twittera na telefonie(Android lub IOS)?

Jest to bardzo podobne do usuwania konta na komputerze stacjonarnym.

  1. Po uruchomieniu aplikacji Twitter i zalogowaniu się należy wywołać jego menu boczne, naciskając w ikonę profilu w lewym górnym rogu aplikacji.
  2. Wybieramy zakładkę Ustawienia i prywatność.
  3. Następnie klikamy w Twoje konto, w którym znajduję się opcja Dezaktywuj konto, która nas interesuje.
  4. Potwierdzamy swój wybór naciskając na przycisk Dezaktywuj konto i wpisujemy swoje hasło, aby to zakończyć.
  5. Konto zostało zdezaktywowane, szczegóły punkt wyżej.

Jak usunąć dane z twittera?

Być może kiedyś umieściłeś na swoim twitterze informacje, które teraz z jakiegoś powodu chcesz wyeliminować, aby usunąć dane z twittera należy:

Po zalogowaniu wejdź na swój profil i wybierz opcję Edytuj profil, gdzie możesz zmienić swoją biografię, zdjęcie, imię, lokalizację, datę urodzenia itp. Możesz również usunąć wszystkie te dane i pozostawić profil niemalże pusty.



Jak usunąć tweet?

Usunięcie tweetu jest niczym trudnym, wystarczy wybrać wpis, który nas interesuje, kliknąć w strzałkę, która pojawi się w prawym górnym rogu i wybrać opcję usunąć. Jest to opcja nieodwracalna więc twitter spyta cię czy na pewno chcesz to zrobić. Po zaakceptowaniu wiadomości tweet zniknie.

Jak usunąć wszystkie swoje tweety?

Aby to zrobić należy posłużyć się aplikacjami takimi jak Gumka Tweet lub Tweet Deleter, chociaż istnieje wiele więcej innych aplikacji do tego przeznaczonych. Należy pamiętać, aby wybrana przez nas aplikacja była godna zaufania, gdyż nikt nie chciałby, aby wykorzystywano ich konto lub dane na nim do celów własnych, niezgodnie z prawem.

Czy dane na twitterze są bezpieczne?

Jak sam twitter mówi w swoich zasadach prywatności niedozwolone jest ujawnianie prywatnych informacji innych osób bez ich wyraźniej zgody czy szantażowanie ujawnieniem niekomfortowych informacji osobistych lub zachęcania do tego. Nasze dane powinny być bezpieczne na tej platformie.

Jak usunąć konto na twitterze bez logowania?

Niestety, twitter nie pozwala na usuwanie konta bez logowania. Istnieje możliwość, że twitter usunie konto, jeśli nie będzie ono aktywne przynajmniej 6 miesięcy, lecz zdarza się, że nieużywane konta widnieją na portalu przez parę lat.



Przewiń do góry